Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch ο καθημερινός σύμμαχος της τροφοδοσίας του οχήματος σου. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με όλο και περισσότερα εξαρτήματα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια. Για αυτό πρέπει να έχουν πιο αξιόπιστες και υψηλής ενέργειας μπαταρίες.
Οι μπαταρία αυτοκινήτου Bosch παρέχει την Γερμανική αξιοπιστία που χρειάζεται κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο. Οι εταιρία Bosch έχει δημιουργήσει μπαταρίες αυτοκινήτων για όλους τους τύπους οχημάτων.
Η κορυφαία τεχνολογία AGM παρέχει αρκετή ισχύ για την λειτουργία του start / stop του αυτοκινήτου, υποστηρίζει την πέδηση και αποτελεί αξιόπιστη πηγή ενέργειας για τους ηλεκτρικούς καταναλωτές κατά τη φάση απενεργοποίησης του κινητήρα.
Η τεχνολογία EFB της εταιρίας Bosch είναι προσαρμοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τις καθημερινές απαιτήσεις του οχήματος σου. Εξασφαλίζει ασφαλή εκκίνηση ακόμη και αν το όχημα λειτουργεί με πολλούς ηλεκτρικούς καταναλωτές.

Η Γερμανική εταιρία Bosch έχει δημιουργήσει μπαταρίες με μεγάλη διάρκεια ζωής έως και 18 μηνών κατάλληλες για όλες τις αποστάσεις, εντός και εκτός πόλης.
Η ίδια η εταιρία μας δίνει συμβουλές για την διάρκεια ζωής και την ομαλή συντήρηση της μπαταρίας. Η Bosch προτείνει αν είναι εφικτό να οδηγούμε για 20-30 λεπτά το όχημα μας αντί να ξεκινήσουμε αμέσως και να κάνουμε μικρής διάρκειας αποστάσεις. Με αυτό το τρόπο βοηθάμε την μπαταρία να κάνει μια πλήρη και υγιή φόρτιση. Στη περίπτωση που θέλουμε να προβούμε σε μια φόρτιση.
Ως γνωστόν η μπαταρία είναι η καρδιά του οχήματος μας, και χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή στην επιλογή της και στον τρόπο λειτουργείας.

Μπαταριά αυτοκίνητου Bosch – Συμβουλές για το χειμώνα

Επίσης, οι χειμερινοί μήνες δημιουργούν διάφορα προβλήματα στην σωστή λειτουργία της μπαταρίας του οχήματος μας. Σίγουρα αρκετοί έχουμε έρθει στη δυσάρεστη θέση να μη παίρνει εμπρός το όχημα μας. Η μπαταρία να μην έχει την απαιτούμενη ισχύ ώστε να τροφοδοτήσει την μίζα με την ενέργεια που χρειάζεται για να πάρει «μπρος» το όχημα μας.
Οι χειμερινοί μήνες, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι εχθροί της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Λόγω παλαιότητας μπαταρίες που έχουν ήδη ξεπεράσει τον 3 χρόνος ζωής τους επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από αυτές τις συνθήκες.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, πως τα περισσότερα προβλήματα με αιτία την μπαταρία είναι τον χειμώνα.  Επίσης, χρησιμοποιούμε και περισσότερα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου και για περισσότερο χρόνο σε σχέση με το καλοκαίρι. Όπως (φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα, καλοριφέρ, υαλοκαθαριστήρες, αντίσταση τζαμιού και καθρεπτών). Αυτός ο συνδυασμός λοιπόν μπορεί να την μπαταρία να πιεστεί αρκετά.
Με αποτέλεσμα να αδειάσει σταδιακά η μπαταρία και να μην έχει την ισχύ που χρειάζεται για την εκκίνηση του μοτέρ. Οπότε, σε αυτό το άρθρο θα προτείνουμε μερικές συμβουλές για να προστατέψουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας και να παρατείνουμε την διάρκεια ζωής της. Τα προτεινόμενα βήματα για να έχουμε μια σωστή λειτουργία της μπαταρίας αυτοκινήτου Bosch είναι τα παρακάτω.

Χειμώνας ο εχθρός της μπαταρίας

Πρώτα βάζουμε εμπρός τον κινητήρα, περιμένουμε 1-2 λεπτά πριν ενεργοποιήσουμε τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου μας.

Οι μικρές διαδρομές κάνουν κακό στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Καθώς δεν προλαβαίνει η μπαταρία να φορτίσει πλήρως.
Αν η καθημερινότητα μας έχει μικρές αποστάσεις τότε καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουμε μια μεγαλύτερη βόλτα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την μπαταρία να γεμίσει πλήρως, ειδικά αν η μπαταρία μας είναι άνω των 3 ετών.

Ανά διαστήματα ελέγχουμε την σύνδεση των καλωδίων της μπαταρίας, τους λεγόμενους πόλους. Με ένα κλειδί μπορούμε για αρχή να χαλαρώσουμε τους πόλους της μπαταρίας και να καθαρίσουμε με ένα στεγνό πανί την επιφάνεια της, ύστερα να τοποθετήσουμε στην θέση τους ξανά τους πόλους και να τους σφίξουμε καλά επάνω στην μπαταρία. Ελέγχουμε την κατάσταση της μπαταρίας και την στάθμη των υγρών της. Στη περίπτωση που η στάθμη της μπαταρίας έχει πέσει τότε προσθέτουμε με ειδικό υγρό η αποσταγμένο νερό.

Στην συνέχεια με το χέρι μας σιγουρευόμαστε πως ο ιμάντας του οχήματος μας είναι τεντωμένος ώστε να δούμε την σωστή τροφοδοσία της μπαταρίας.

Τέλος, καλό είναι να έχουμε στο αυτοκίνητο μας έναν φορτιστή, εκκινητή μπαταρίας αυτοκινήτου.
Με αυτό τον τρόπο ακόμα και να έχει μείνει από μπαταρία το όχημα μας, θα μπορέσουμε εκκινήσουμε το όχημα μας μέχρι την πλήρη φόρτιση της.

Ανακαλύψτε την μεγάλη ποικιλία σε μπαταρίες Bosch εδώ 
Διαβάστε περισσότερα για τις μπαταρίες Bosch στην επίσημη σελίδα τους.